Voorstelling

Mijn hobby is Baseball. Ik doe de sport nu al +10 jaar (sinds het maken van deze website). Het is een sport die niet echt bekend is in Belgi├ź, maar in Amerika is dit een heel ander geval.

Ik heb in die +10 jaar al verschillende doelen behaald die rijken van geselecteerd geraken voor het Belgische team, tot het Belgisch kampioenschap winnen en naar een Europees kampioenschap gaan, maar ook al erkend worden door Amerikaanse 'scouters' (mensen die zoeken naar jong talent voor in de Amerikaanse league te gaan spelen).

Ook heeft baseball als sport mij opportuniteiten gegeven om nieuwe mensen te leren kennen, zoals de jaarlijks geïmporteerde Amerikaanse coaches van mijn lokale club, de Merchtem Cats. De Amerikaanse coaches van vorig jaar (Rusty, Nicole en Zak) hebben mij zelfs met open armen ontvangen om kerst en nieuwjaar in Amerika te vieren (2021-2022), wat een ervaring was dat ik nooit meer zal vergeten.

Al deze gebeurtenissen en vrienden maken dat de sport baseball heel belangrijk was doorheen mijn leven, want ik heb er niet alleen ervaringen uitgehaald, maar ook vrienden over heel de wereld van overgehouden.

Hieronder is de extreem simpele uitleg van baseball (alles behalve genoeg om het spel te kunnen spelen, maar dit is hoe ik het meestal uitleg aan vrienden/familie)

Het spel gaat heel simpel als volgt: de pitcher gooit de bal naar de catcher, waarop de slagman van het andere team de bal probeert weg te slagen. Als deze erop slaagt, kan deze lopen naar eerste base, maar deze moet voor de bal toekomen om succesvol 'safe' te zijn. Als de loper merkt dat hij direct naar tweede base kan gaan, kan hij het risico nemen en ook al naar daar lopen (dit geldt ook voor 3e en 4e base).

Als deze loper tot 'homeplate' geraakt zonder uit te gaan, dan scoort deze een punt voor zijn team. Uiteindelijk wie het meeste punten heeft, wint (wat vanzelfsprekend is). Elke 'inning' krijgen beide teams een kans aan slag, en dit voor 9 innings lang (dus elk 9 keer aan slag komen). Als een team 3 outs heeft, is het 'change field', dus dan gaat het team dat juist geslagen heeft in het veld verdedigen.

Zoals u wel al kan merken is baseball alles behalve een simpele sport, dit is de uitermate basis van de sport, nog niet beginnende over alle kleine regeltjes en uitzonderingen dat voor kunnen komen. Dit toont aan dat deze sport wel een tijd zal duren om aan te leren.